Historien til Allaktivitetshuset

OM ALLAKTIVITETSHUSET

Målet er at huset med sin sjel og historie skal være et kulturelt og sosialt møte- og aktivitetssted for folk flest, på tvers av alder, interesser og grupperinger. Huset drives av frivillige på frivillig basis.

 • Allaktivitetshuset legger vekt på flerbruk og selvaktivisering og skal inneholde et mangfold av ulike arrangementer og aktiviteter. Huset leier ut flotte lokaler til byens befolkning, både til kommunal og privat bruk.
 • Allaktivitetshuset ligger idyllisk til på Husøy i Tønsberg. Det er kort vei til badeplasser, idrettsanlegg, og kyststi.
 • Det er gode parkeringsmuligheter.
 • Det er muligheter for å leie storsal som kan dekkes på til 70 gjester. Det er en egen koordinator som har ansvar for all utleie.

Allhusets historie:

20 april 1983 var det åpningsfest for Allaktivitetshuset på Husøy. Etter åtte år med forhandlinger står det klart.

Fra idrettshus til allaktivitetshus
Klubbhusplanene ble aktuelle allerede i 1975, og et år etter foreslo idrettsforeningen å bygge nytt idretts/garderobehus. Tanken var at man også kunne leie ut til andre foreninger på øye. Det viste seg at flere var interessert i prosjektet, og det ble holdt et fellesmøte for idrettsforening, speidere og Husøy Vel. Her gikk man inn for å bygge et allaktivitetshus på Husø.


Våren 1977
Ingenting har skjedd siden planmøtet. Idrettsforeningen sliter fremdeles med det gamle og synes det er flaut å by gjestene velkommen.
Året etter kan man fremdeles lese "deprimerende" innlegg i Tønsbergs Blad angående det elendige klubbhuset: "Husøy-spillerne drar heller hjem etter kampen for å dusje..." og "Turnforening og korps må reise til Barkåker-hallen når de skal ha oppvisning..."

1979
Det virker som om det går mot en løsning på Husøy IF`s problemer, selv om det fortsatt er vanskeligheter med overtakelse av nødvendig areal til nybygget. Det eneste foreningen har ønsket hjelp fra kommunen til er å forhandle med grunneierne.

1980
5,5 millioner "tippe-kroner går til Vestfold. De skal fordeles på 35 idrettsanlegg.

Husøy og Foynland IF: Garderobe 100.000,-
Husøy og Foynland IF: Håndball/treningsbane 150.000,-
Sem kommunestyre holder møte, og til behandling ligger blandt annet ALLAKTIVITETSHUS,HUSØY!

Tønsbergs Blad 5.november 1980
"Husøy skal få sitt allaktivitetshus som skal dekke behovet for både idrettslaget og de øvrige foreningers virksomhet på Husøy".

Fra 1980 -83 er det stadig nye møter i forbindelse med byggeplanene, og i november 1982 kan man lese i Tønsbergs Blad: "Byggearbeidet går etter planene på Husøy - Allaktivitetshuset vil stå ferdig til påske!".

20. april 1983
HUSET STÅR FERDIG! - åtte års slit og forhandlinger har gitt resultater.
Og resultatet ble meget godt. Huset har høy standard, det er vakkert utført og har fin beliggenhet.
Byggesummen ble ca. 3,5 millioner kroner.
Grunnflaten er på 750 kvaderatmeter, og huset inneholder forsamlingssal, tre møterom, kjøkken, spesialrom for hår og fotpleie og garderobe for håndball og fotball.
Allaktivitetshuset ble drevet som et slags sameie mellom fire av foreningene på Husøy:

 • Idrettforeningen
 • Velforeningen
 • Speiderne
 • Sanitetsforeningen
  To representanter fra hver forening danner ett husstyre som har ansvar for driften. Nå er sanitetsforeningen lagt ned.
  Aktiviteten er stor, og allaktivitetshuset leies ut til mange foreninger og mange slags tilstelninger også private.

Fra boken "Husøy -øya vår"

Her er et utvalg av gamle avisartikler om Allaktivitetshuset på Husøy. Klikk på bildet for å lese artikkelen.

2009
Huset har vært utleid som midlertidig barnehage i noen år. Det er brukt mye tid og energi på å oppgradere huset. Huset framstår nå som moderne og har alle fasiliteter man kan forvente av et moderne samlingslokale.